10:47 15 bedste Google-skrifttyper med numrene (bedste praksis)

15 bedste Google-skrifttyper med numrene (bedste praksis)

By Anonymous Updated: 05 Oct, 2018

På det tidspunkt, hvor vi skriver denne artikel, er der 884 forskellige Google Font-familier tilgængelige gratis. Det er mange valgmuligheder! Derfor kan du være på udkig efter nogen, der hjælper dig med at finde den nål i en høstack med en liste over de bedste Google Fonts.


Vi har det til dig, og så deler vi også nogle bedste fremgangsmåder til brug af Google Fonts på WordPress.


At vælge en skrifttype er mere end blot et æstetisk valg - det kan har en reel effekt på dit websted afvisningsprocenter og omregningskurser, især hvis du vælger en skrifttype, der er svært for dine besøgende at læse.


I grund og grund betaler det sig at tage lidt tid at vælge den bedste Google Fonts-familie til dit websted, snarere end at smide den første skrifttype, som du ser!


De 10 bedste Google-skrifttyper i henhold til folkemængdenes visdom


Så hvordan kommer du op med en liste over de bedste Google Fonts, når så meget af dette er subjektivt? Vi ønsker ikke, at hele denne liste skal være subjektiv, så vi er går til dataene for at opbygge en liste over de bedste Google Fonts.


Dybest set bruger vi Google Fonts-analyse at stole på folkemængdenes visdom. Med over 23 billioner i total skrifttypevisninger har Google bare en lille smule data at trække fra. 😉https://platform.twitter.com/widgets.js


Derefter går vi lidt ud over de rå popularitet tal og vælger nogle fremadgående skrifttyper, der vokser hurtigt. Parat? Lad os dykke ind ...


1. RobotoRoboto Google web skrifttype

Roboto Google skrifttype


Roboto er et sans-serif tilbud fra Christian Robertson, som blev udviklet af Google som system skrifttype til Android. Det er nu massivt populært, kommer i 12 forskellige stilarter og giver flere fremtoninger på Google Fonts 'analyser. For eksempel, Roboto er den mest populære skrifttype. Men Roboto kondenseret er også den sjette mest populære skrifttype, og Roboto Slab Gør også et udseende på nummer 13!


2. Åben SansOpen Sans Google-skrifttype

Open Sans Google-skrifttype


Open Sans er en sans-serif skrifttype udviklet af Steve Matteson. Google bruger Open Sans på nogle af sine hjemmesider såvel som i sine print- og webannoncer.


3. LatoLato Google skrifttype

Lato Google skrifttype


Lato er et andet populært sans-serif-tilbud, denne gang fra Łukasz Dziedzic.


4. Slabo 27px / 13pxSlabo Google skrifttype

Slabo Google skrifttype


Slabo er en serif skrifttype udviklet af John Hudson af Tiro Typeworks. Hvad der er unikt med denne skrifttype er, at det er specielt designet til at blive brugt i en vis størrelse - enten 27px eller 13px afhængigt af dine behov.


5. OswaldOswald Google skrifttype

Oswald Google skrifttype


Oswald er en sans-serif skrifttype, der oprindeligt blev udviklet af Vernon Adams.

6. Source Sans ProSource Sans Pro Google skrifttype

Source Sans Pro Google skrifttype


Source Sans Pro er en sans-serif skrifttype fra Paul Hunt, der blev oprettet til Adobe og var Adobes første open source-font.


7. MontserratMontserrat Google skrifttype

Montserrat Google skrifttype


Montserrat er en sans-serif skrifttype fra Julieta Ulanovsky, der bor i det mononymiserede Montserrat-kvarter i Buenos Aires. Med 18 forskellige stilarter har du ret mange valgmuligheder.


8. RalewayRaleway Google skrifttype

Raleway Google skrifttype


Med 18 forskellige stilarter er Raleway en anden storfamilie sans-serif skrifttype, oprindeligt oprettet af Matt McInerney. Hvis du kan lide Raleway og søger noget unikt, Raleway prikker tilbyder lignende styling med en prikket tilgang, der kan arbejde for store overskrifter.


9. PT SansPT Sans Google skrifttype

PT Sans Google skrifttype


PT Sans blev udviklet til den offentlige type russiske føderation og omfatter som sådan både latin og cyrilliske tegn. Der er også flere andre skrifttyper i PT familien, herunder nogle serif muligheder.


10. LoraLora Google skrifttype

Lora Google skrifttype


Lora er en populær serif skrifttype, der er designet til at fungere godt både på din skærm og i print.


Bonus Fonter + Up-And-Comers


Ved tallene er de ti skrifttyper ovenfor de mest populære Google Fonts. Men kun at vise de mest populære muligheder gør en dårlige service til store, fremadrettede skrifttyper, der ikke har fået eksponeringen til at dukke op på analyserne.


Her er nogle af vores favoritter, der ikke kom til udtryk øverst i analyserne.


11. Noto Sans / SerifNoto Sans Google skrifttype

Noto Sans Google skrifttype


Noto er en Google-commissioned skrifttype, der kommer i både serif og sans-serif versioner. Det modtager regelmæssige opdateringer, og der er nu godt over 100 Noto-skrifttyper, med mere kommer hele tiden!


12. Nunito SansNunito Sans Google skrifttype

Nunito Sans Google skrifttype


Nunito Sans er en sans-serif mulighed, der vokser hurtigt i popularitet (brugen er tredoblet siden sidste år).


13. Concert OneKoncert En Google-skrifttype

Koncert En Google-skrifttype


Concert One er et afrundet groteskt skrifttype, der gør en fantastisk mulighed for overskrifter.


14. SpørgHurtig Google-skrifttype

Hurtig Google-skrifttype


Prompt er et sans-serif-tilbud fra det thailandske kommunikationsdesignfirma Cadson Demak.


15. Arbejde SansWork Sans Google skrifttype

Work Sans Google skrifttype


Work Sans er en sans-serif skrifttype, der er optimeret til brug på skærme. Designerne anbefaler at bruge mellemvægtstyperne til alt fra 14px-48px.


Sådan oprettes de bedste Google Fonts-kombinationer


Hvis du troede, at du forsøgte at vælge en skrifttype fra Google Fonts, var svært, vent, indtil du forsøger at parre dem på dit websted! Heldigvis er dette ikke et problem, du skal løse dig selv, medmindre du vil. Der er et par måder at komme med de bedste Google Fonts-kombinationer.


For det første vil Google Fonts hjemmeside selv foreslå populære sammenkoblinger, hvis du ruller ned på siden:


Hvor finder du Google Fonts-par

Hvor finder du Google Fonts-par


Udover det kan du også bruge et websted som Font Par for at få flere forslag.


Bedste fremgangsmåder til brug af Google Fonts på WordPress


Når du har fundet de perfekte skrifttyper fra Google Fonts, er der nogle gode fremgangsmåder til brug af Google Fonts på WordPress.


Begræns antallet af skrifttyper, du bruger


Nogle af disse skrifttyper - som Montserrat og Raleway - kommer med 18 forskellige skrifttypevægte. Selvom det er godt at give dig valg, vil du ikke indlæse alle 18 vægte på dit WordPress-websted, fordi det vil sænk dine belastningstider nede. Dette er meget vigtigt!


For de fleste skrifttyper er en god tommelfingerregel at bruge 3 vægtdele som et maksimum:  • Fast

  • Kursiv

  • Dristig


Mange WordPress-websteder, vi ser i dag, hopper endog på kursiv og går bare med 2 forskellige skrifttypevægte. Hvis du selv indlejrer Google Fonts selv, kan du vælge præcis hvilke vægte der skal inkluderes fra Tilpas faneblad på Google Fonts:


Sådan vælger du Google Fonts-stilarter

Sådan vælger du Google Fonts-stilarter


De fleste WordPress-temaer omfatter i dag nemme måder at vælge, hvilke Google-skrifttyper og vægte du vil bruge. Men ikke alle temaudviklere er fokuseret på ydeevne. Så i nogle tilfælde kan det være bedre at deaktivere Google Fonts i dit tema og tilføj dem selv.


Overvej Hosting Google Fonts lokalt


Som et alternativ til at servere skrifttyper fra Googles server, kan du også være vært for skrifttyper lokalt, hvilket kan tilbyde præstationsfordele. Selvom du husker, at de fleste Google-skrifttyper sandsynligvis allerede er cachelagret i folks browsere. Så vi anbefaler at lave dine egne præstationsprøver.


Hvis du bruger en premium skrifttype bortset fra Google-skrifttyper, som den "Brandon" skrifttype, vi bruger på vores Kinsta-websted, så er det på alle måder at hoste dem lokalt (og betjene dem fra din CDN) den bedste rute. For mere om dette emne, tjek vores indlæg på hvordan man kan hoste skrifttyper lokalt.


Vælg en skrifttype, der får opdateringer


Skrifttyper er ligesom WordPress-plugins og temaer - Over tid modtager de opdateringer og forbedringer for at gøre dem endnu bedre. Og mens indsatsen ikke er så nær som med WordPress-plugins, kan det stadig være en fordel at vælge en skrifttype, der modtager regelmæssige opdateringer. Noto familien fra Google er en, der har fået regelmæssige opdateringer siden 2014.


Fordi de fleste skrifttyper på denne liste er populære, er det nok et godt bud på, at enhver skrifttype på denne liste vil modtage regelmæssige opdateringer og forbedringer. Og hvis du beslutter dig for at gå på listen, skal du sørge for, hvilken skrifttype du vælger, er populær nok til at få opmærksomhed er aldrig en dårlig ide.


Glem ikke tilgængelighed


Ifølge Verdens Sundhedsorganisation, fra 2017 lever en anslået 253 millioner mennesker med synshandicap: 36 millioner er blinde og 217 millioner har moderat til svær synshandicap.Leder du efter måder at forbedre din WordPress-udviklingsproces på?


Kinstas hosting løsning blev bygget af udviklere til udviklere. Git, PHP 7, SSH og WP-CLI, sammen med kraftfulde staging og kloning miljøer giver dig de værktøjer, du har brug for til at opbygge websteder hurtigere!
Når du bruger Google Fonts, får du kontrol over, hvordan det ser ud med CSS, såsom farve og størrelse. Så glem ikke at følge Guidelines for Web Content Accessibility (WCAG) 2.0. Dette sikrer, at dit indhold er let tilgængeligt for alle.


Følgende retningslinjer vil gøre indhold tilgængeligt for et bredere udvalg af mennesker med handicap, herunder blindhed og lavsyn, døvhed og høretab, læringsforstyrrelser, kognitive begrænsninger, begrænset bevægelse, taleindskrænkninger, lysfølsomhed og kombinationer af disse.


En meget vigtig retningslinje er farve kontrast. På et ældre design af Kinsta-webstedet var vores skrifttype lidt for let, og besøgende gav udtryk for deres bekymringer, da det gjorde det svært at læse. Det sidste du vil gøre er at offentliggøre fantastisk indhold, bare for at få det til at blive en belastning for folks øjne!https://platform.twitter.com/widgets.js


Du kan bruge et værktøj som Color Contrast Checker fra WebAIM for at se, om dine skrifttyper passerer de officielle anbefalinger. Nedenfor kan du se, at farverne på vores blogindlæg nu går forbi testen. 👍


Farve kontrast checker værktøj

Farve kontrast checker værktøj


Hvad er din foretrukne skrifttype på Google Fonts?


Google Font er fantastisk og bruges af millioner af hjemmesider på nettet hver dag. Følgende bedste praksis, som f.eks. Begrænsning af skrifttypevægte, der er vært for dem lokalt (i nogle tilfælde) og efter retningslinjer for tilgængelighed, sikrer en bedre samlet oplevelse for dine besøgende.


Nu over til jer alle - hvad er dine yndlings skrifttyper og skrifttypepar fra Google Fonts? Lad os vide nedenfor i kommentarerne.


Posten 15 bedste Google-skrifttyper med numrene (bedste praksis) dukkede først op Kinsta Managed WordPress Hosting.