10:47 19 Korrekturlæsningstips til WordPress-bloggere (Skriv bedre indhold)

19 Korrekturlæsningstips til WordPress-bloggere (Skriv bedre indhold)

By Anonymous Updated: 05 Oct, 2018

Proofreading er noget, der ofte ikke får den prioritet, det fortjener. Det er nemt at forlade det til sidste øjeblik, og derefter blive tvunget til at gøre det hurtigt. Men korrekturlæsning er vigtig og bør ses som et afgørende skridt i skriveprocessen, der kræver en god tidsblok. ⌛


Der er ikke noget værre end at skabe en virkelig interessant blogpost, kun for at indse, når det er gået op, at du har savnet nogle fejl. Korrekturlæsning behøver ikke at være svært, det kræver kun tid og et par gode strategier. Her er nogle gode måder at korrekturlæse din WordPress blog på.


1. Proofread i morgen


Okay, så ikke alle er en morgenperson. Uanset hvad din tidsplan er, skal du gøre din korrekturlæsning tidligt på dagen. At gøre din korrekturlæsning i starten af ​​din arbejdsdag betyder, at du bliver mere opmærksom og vidt vågen. Du må ikke korrekturlæse, hvis du er træt, du er meget mere tilbøjelig til at savne noget eller lave en fejl. Mange mennesker finder sig døsige om eftermiddagen, da deres koffein begynder at slides af.


Træt

Træt (Billedkilde: SayingImages.com)


Bundlinie: når det er, at du er mest vågen, er det tid til at korrekturlæse.


2. Tag en pause og kom tilbage til det


Som Madeline Jones, korrekturlæser på Academized skriver:


Når du er færdig med at skrive og føle, at du er klar til at begynde at redigere, er det en god ide at gå væk i et stykke tid. Lige nu er din hjerne alt for vant til det, du har skrevet for at lave et korrekt redigeringsjob.


Du vil højst sandsynligt savne nogle fejl, fordi du har kigget på dette stykke skrift i et stykke tid. Kom tilbage med friske øjne et par timer senere, eller endda et par dage senere, hvis du har luksusen. Redigering med friske øjne giver dig mulighed for faktisk at se på ordene med en følelse af frigørelse og læse hvad der er der, i stedet for hvad du mente at skrive.


Dette er især vigtigt på de super lange 10.000+ ordindholdstykker! 😉


3. Vær særlig opmærksom på tegnsætning


Dårlig tegnsætning ser bare dårlig ud. Pas på for fejlplacerede apostrofier og perioder. Semikoloner er også en ting, som mange mennesker synes at kæmpe med. Husk at et semikolon bruges til at forbinde to nært beslægtede uafhængige klausuler i en enkelt sætning.


Her er et eksempel:


Jeg har et massivt blogindlæg i morgen; Jeg kan ikke spille Xbox i aften.


De to klausuler ovenfor er adskilt af et semikolon, men kan fungere som deres egne sætninger, hvis du sætter en periode mellem dem i stedet:


Jeg har et massivt blogindlæg i morgen. Jeg kan ikke spille Xbox i aften.


Hvis du finder dem forvirrende, er det bedst bare at undgå dem. Du kan skrive et helt godt blogindlæg uden at bruge et enkelt semikolon.


En anden en bloggere kæmper nogle gange med, hvilke ord der skal kapitaliseres i en titel eller overskrift. Der er fire hoved fire hovedtitler kapitalisering stilarter: Chicago stil, APA stil, MLA stil og AP stil. Der er intet rigtigt eller forkert valg, men vælg en og hold fast med det, så din skrivning føles det samme. Du kan altid dobbelttjekke dit arbejde i et gratis online værktøj som Aktiver mit titel. Bogmærke dette i din browser, for når du skriver.

Aktiver titler

Aktiver titler


Korrekt brug af tegnsætning gør hele forskellen i et stykke skriftligt.


4. Følg sammen med din finger eller mus


En af de vigtigste ting, der er involveret i effektiv korrekturlæsning, er at læse langsomt. Mange mennesker kæmper med det, men der er måder at bremse på. En måde er at pege på hvert ord med din pegefinger, som du læser. En anden populær vane nogle forfattere brug er at fremhæve ordene med deres mus, som de går. Ved at gøre dette kan du fokusere på hvert ord.


Den naturlige impuls er at brise gennem dit dokument, som du korrekturlæser. Du har lyst til at være næsten færdig, og du skal bare hurtigt gå over dit arbejde, før du sender det. Langsomt nede, du vil gerne takke dig senere. 👏


5. slippe af med distraktioner og blive fokuseret


Yolanda Fite, redaktør hos AustralianHelp foreslår følgende:


Gør din korrekturlæsning på et roligt sted, der er fri for distraktioner. Sluk din mobiltelefon, tag dig væk fra sociale medier og sluk for tv'et. Placer dig selv i et miljø, hvor du sandsynligvis ikke vil blive afbrudt.


Nogle gange kan det endda betyde, at du afbryder forbindelsen til internettet, udskriver dit dokument, lukker den bærbare computer og redigerer med en pen. Det er også en god idé at have en klart defineret redigeringstid, i modsætning til redigering på farten. Hvis du redigerer, mens du går, skal du konstant skifte tilstande frem og tilbage fra skrivning til redigering. Skiftningstilstande som det er distraherende og fører til ting, der går glip af.


Det er også nemt at drive væk og ikke helt fokusere, mens du er korrekturlæser. Hvis du finder dit sind at vandre, mens du redigerer, så skal du find en måde at få dig selv til at fokusere på. Du kan ikke korrekturlæse, hvis du kun er delvist opmærksom. Proofreading er en gang, hvor du skal være skarp, fordi det er meget nemt at gå glip af en fejl. Overvåg dig selv, og hvis du finder dig selv væk, er det vigtigt at gå tilbage og gennemgå det afsnit, du var korrekturlæsning.


Prøv at trykke på din fod eller hånd, mens du læser hvert ord for at holde fokus. Nogle gange skal du bare stå op og strække, få frisk luft og komme tilbage et par minutter senere. Det er ofte fristende at bare trykke på, indtil du er færdig, men kvaliteten af ​​dit indlæg vil lide, hvis du korrekturlæser det mens du er træt eller distraheret.


Nogle gange hjælper det med at tage noter, mens du skriver, så du forbliver i skrivefunktion og ikke bliver distraheret og mister din strøm eller tankegang. Det er meget nemmere at bare komme tilbage senere, se på noterne, og lav derefter dine rettelser.6. Vær sikker på, at du har tilladelse til at bruge materialet


Din blog kan virkelig være til gavn for at inkludere materiale fra andre mennesker, hvis viden og meninger du respekterer. Bare vær sikker på at det er okay, før du bruger det til at forbedre dit blogindlæg. Det skal selvfølgelig sige, men plagiering er ikke okay. Hvis du skal bruge andres materiale, skal du citere dem som den oprindelige forfatter eller bede om deres tilladelse, hvis du er usikker.


7. Find ud af, hvad dine svagheder er


Find ud af hvad dine hyppigste fejl er. Selv erfarne forfattere vil fortælle dig, at de har specifikke fejl, de har tendens til. Måske har du problemer med at blande "to", "også" og "til", eller du har en dårlig vane med at placere apostrofen forkert. Uanset dine svagheder er det vigtigste, at du identificerer dem, så du kan være særlig opmærksom på at holde øje med dem, som du korrekturlæser.


Begynd at arbejde på en liste over dine fælles fejl, og hold det med dig, som du korrekturlæser som en påmindelse. At have listen praktisk vil også spare dig for at se det op online. Google Keep og Evernote er gode til disse typer lister.


8. Har nogen anden læses om dit arbejde


Hvis du kan, skal du have en ven, kollega eller familiemedlem læse over dit indlæg. Der er intet som et virkelig friskt par øjne, der ser over din skrivning. En person, der ikke er fortrolig med emnet, er meget mere tilbøjelige til at identificere inkonsekvenser eller områder, der kræver mere forklaring. Fordi du er så fortrolig med din skrivning og det er emnet, kan din hjerne nemt fylde steder, hvor dit indlæg mangler forklaring. Indsend nogen, som ikke er kendt, og de vil være i stand til at give dig feedback, der vil gøre dit indlæg mere tilgængeligt for gennemsnitslæserne.


9. Læs det ud højt


Cornelia Jefferson, forfatter på PaperFellows rådgiver:


Læs din skrivning højt i stedet for lydløst. At læse det højt vil hjælpe dig med at identificere sætninger, der ikke flyder godt, eller er bare generelt ubehagelige at læse. Det er også en god måde at afgøre, hvilken af ​​dine sætninger der er for lang.


Redigering ved at læse lydløst i dit hoved er meget mindre tilbøjelige til at finde disse typer af mangler. Det er meget mere indlysende, når du læser højt, at noget er forkert. Ved at læse højt lægger du dig selv i din læsers stilling, og det gør det lettere at forstå, at det er lettere at forstå.


10. Skift skriften


Det lyder meget simpelt, men nogle gange er en simpel ændring alt, hvad du behøver. Prøv at ændre skrifttypen eller udskrive dit indlæg, før du redigerer det. Dine øjne er blevet vant til den skrifttype, du har indtastet. Du har kigget på den skrifttype i flere timer, så skift tingene lidt op, så du kigger på det friske. Du kan også prøve at ændre margenerne. Det er vigtigt, at skrivningen ser anderledes ud, så du kan nærme den som noget, du ikke har set før. Det er nemt at begynde at skumre dit indlæg uden mening, for du har set det så mange gange.


Nogle gange kan det være godt at bryde ud af WordPress-editoren og bruge et andet værktøj.🤓 For dem af jer på MacOS, den Bjørn app er fantastisk og skrifttyper er smukke! Det kan også eksportere til markdown, HTML, etc. for en nem overførsel til WordPress. Eller du kan prøve at dykke ind Gutenberg.


Bjørn forfatter app

Bear writer app (Billedkilde: Bear)


11. Dobbeltklik på dine præpositioner


Præpositioner er ord som under, på, med og efter. De er vant til at beskrive placeringen af ​​noget, tidspunktet der skete noget, og den måde, som noget er gjort på. Præpositioner kan være vanskelige, især hvis engelsk ikke er dit modersmål, fordi de ikke nødvendigvis er logiske. Er parret ankommet søndag, eller kom de i søndag? Hvis du har problemer, kan du lide værktøjer Google Ngram Viewer kan vise dig på en graf hvilken måde er den mest almindeligt anvendte. Du bør også konsultere en ordbog, hvis du er usikker på betydningen af ​​et ord og hvordan du bruger det.


12. Proofread i trin


En god måde at undgå mangler fejl er at korrekturlæse i etaper, snarere end at forsøge at se på alt på én gang. Prooflæse en gang for stavefeil, så igen for flow, igen for tegnsætning, igen for grammatik osv. At koncentrere sig om en type fejl ad gangen, bør give dig en meget højere nøjagtighed. Opret et system, så du ikke går glip af noget. Bare sørg for at du har givet dig masser af tid, fordi denne metode naturligvis vil være mere tidskrævende.


Stol ikke 100% på en stavekontrol, da de ikke er perfekte; Du vil gerne gøre stavning et af dine faser. En stavekontrol kan ikke læse dit sind og vide, at du forsøgte at stave "lidelse" og ikke "kærlighed". Selv om værktøjer som Grammarly kan hjælpe hjælp med at spotte fælles fejl, som du går. Især hvis du er korrekturlæsning, når du ikke er mest vågen. Men husk, det skal du ikke gøre. 😉


Grammatisk eksempel

Grammatisk eksempel


13. Se dine sammentrækninger


Er det de eller deres? De fleste forfattere kender forskellen, men når du skriver tusindvis af ord om dagen, sker der fejl, og stavekontrol vil ikke markere dem. Hold øje med dine / dine og andre sammentrækninger. Mangler dem kan virkelig gøre din skrivning tilsyneladende amatørlig. Grammatikpolisen finder dig! 🚓


Grammatik politiet

Grammatikpolisen (Billedkilde: Rysis på DeviantArt)


14. Prøv at læse det baglæns


En god måde at korrekturlæse er på Du skal blot læse dit indlæg baglæns. Når du læser baglæns, er der ingen strøm, og du koncentrerer dig om hvert enkelt ord. Du vil være i stand til at fokusere på den korrekte stavning af hvert ord i stedet for at blive distraheret af hvad sætningen handler om. Denne metode tager lidt tid, så det er bare en grund til at prioritere færdiggørelsen af ​​din skrivning i god tid, så du har rigelig tid til korrekturlæsning.


15. Online ressourcer kan hjælpe dig med at korrekturlæse


Proofreading er noget, som få mennesker nyder at gøre, men det er en vigtig færdighed for enhver forfatter at have. Det er almindeligt at kæmpe med korrekturlæsning, men der er masser af ressourcer derude, du kan bruge til at forbedre dine færdigheder.Kæmper for at se succes med din WordPress blog?


Google elsker fart. Jo hurtigere dit websted, desto bedre chance har du for at opnå de eftertragtede første sideplaceringer. Kinstas højeffektive hosting-løsning kan hjælpe!

 • StateofWriting og MyWritingWay

  • Prøv disse skrivevejledninger for at gøre din skriveproces mere organiseret og håndterbar. Skrivning involverer et par skridt, og at arbejde dig gennem dem er nøglen til at skabe et solid stykke skrift, du kan være stolt af. Disse vejledninger vil gøre din skriveproces enklere og lettere. • Essayroo og BigAssignments

  • Korrekturlesning gøres ofte som en eftertanke, som noget der skal forhastes og afsluttes i sidste øjeblik. Men det er lige så vigtigt som ethvert trin i skriveprocessen. Disse er redigeringsværktøjer, som foreslås af Revieweal. Du ville blive forbløffet over forskellen mellem redigering på egen hånd og redigering ved hjælp af nogle eksperter. • ViaWriting og StudyDemic

  • Grammatik er noget, mange gode forfattere har problemer med. Der er mange regler at huske, og det er let at lave en fejl. Disse grammatikressourcer kan hjælpe dig ved at tjekke over din skrivning for at sikre, at alt ser professionelt ud. • Boomessays og UKWritings

  • Simple Grad in Boomessays anmeldelse har godkendt disse online korrekturlæsningsressourcer. Du må ikke risikere at forlade en skrivemaskine eller to i dit blogindlæg, og disse værktøjer kan garantere, at du skriver fejlfri. Selv hvis du har skrevet et fantastisk og informerende indlæg, hvis der er fejl, vil effekten ikke være den samme på læseren. Brug disse værktøjer til at sikre, at dine indlæg er så teknisk imponerende, da de er interessante og værdifulde. • WritingPopulist og LetsGoandLearn

  • En af de bedste måder at lære er at se, hvad andre forfattere gør. Disse korrekturlæsning blogs er fulde af oplysninger og erfaringer fra forfattere med korrekturlæsning. Lær af deres fejl og brug lektierne til at forbedre din korrekturlæsningsproces.
16. Overskrifter, titler og lister


Mange glemmer at gå over og korrekturlæse deres overskrifter, titler og lister. Sørg for at du korrekturlæser alt. For nogle hjælper det med at gøre disse et af korrekturlæsestadierne for at sikre, at de ikke glemmes. Overskrifter og titler er lette at glemme, men hvis der er en fejl, vil det være helt indlysende for folk, der læser det. Glem ikke at dobbeltkrydse eventuelle lister i dit indlæg, og sørg for, at tallene er i den rigtige rækkefølge, og at der ikke er nogen manglende tal.


17. Disse sidste minutændringer


Nogle gange når du er i korrekturlæsningstrinnet, indser du, at du skal tilføje en sætning eller to for klarhed. Når du gør dette, er det vigtigt, at du går tilbage og læser stykket for at sikre, at alt passer. Det er almindeligt for forfattere at tilføje oplysninger og glemmer at gå tilbage og justere andre relaterede ord i stykket. Sørg for at redigere de yderligere sætninger, du tilføjer i på korrekturlæsningsfasen.


18. Dobbeltklik på dit fakta, navn og steder


Det er vigtigt, at du får dine fakta rigtigt. Værktøjer som stavekontroll kan ikke hjælpe dig her. Du skal gøre nogle faktura kontrol. Sørg for at du har brugt de korrekte navne til steder eller personer, du har nævnt i dit indlæg. Hvis du citerer statistikker, skal du sørge for at have dem rigtige og har medtaget ordentlige citater.


Dit indlæg kan undergraves helt, hvis du glemmer at gøre dette, og lad din læser have indtryk af, at du ikke engang ved, hvad hovedstaden i Australien er (hint: det er ikke Sydney 😉) Et hurtigt faktureringstrin behøver ikke at tage meget tid og kan gøre hele forskellen med hensyn til din troværdighed. Bare vær sikker på at du har nogle kvalitetskilder, du kan stole på.


19. Glem ikke din formatering


Lav din formatering i slutningen, men bare sørg for at du ikke glemmer det. Gå over og sørg for, at dit stykkeafstand, kugler, lister, tekstindpakning, indrykning osv. Er alle formateret korrekt. Du vil gerne forlade dette trin til slutningen, fordi tingene kan skifte rundt under korrekturlæsningsprocessen. Hold din formatering konsistent. Hvis du laver en overskrift fed på en gang, skal du gøre det hele gennem din artikel. Vælg en stil du kan lide og holde fast ved den.


Resumé


Korrekturlæsning behøver ikke at være svært. Hvis du giver dig god tid og bruger et par strategier, vil dine blogindlæg være professionelle. Find ud af, hvad dine svagheder er, og fokuser specifikt på disse områder. Tag en pause, når du er færdig med at skrive, før du begynder at korrekturlæse. Pas på kontraktioner, formatering og præpositioner.


Lær, hvordan man sænker og læser hvert ord individuelt. Hvis det betyder at pege med din pegefinger eller læse det hele bagud, så er det fint. Lad ikke en underliggende korrekturlæsning undergrave, hvad der kunne have været et godt blogindlæg. Kom i vane med at forlade rigelig tid til at polere dit blogindlæg inden indsendelse. Find ud af, hvad der virker for dig, og vær forberedt på at investere lidt tid i din korrekturlæsningsproces.


Har du andre korrekturlæsningstips eller tricks, du bruger, når du skriver dine blogindlæg? Lad os vide, hvad de er under i kommentarerne.


Posten 19 Korrekturlæsningstips til WordPress-bloggere (Skriv bedre indhold) dukkede først op Kinsta Managed WordPress Hosting.